Història BdV

El barri de Barò de Viver està dins del districte de Sant Andreu. En l’actualitat té una superfície d’11 hectàrees i una població que ronda els 3.000 habitants.

L’any 1928, el Patronat de l’Habitació de Barcelona comença a comprar finques i terrenys en els quals construir grups d’habitatges per albergar la mà d’obra arribada a Barcelona. Un d’aquests terrenys, pertanyents a la marquesa de Castellvell, en un dels marges del riu Besòs es convertirà més tard en *Barò de Viver.
Els habitatges que es construeixen allí segueixen la tipologia de barri de “cases barates”, a les quals al barri coneixen com a “cases baixes”, que s’havien pensat a partir del model de ciutat jardí però que una vegada realitzats poc tenien a veure amb aquesta tipologia.

El barri de Barò de Viver que es va començar a construir tenia una superfície de 5,22 ha. i es van construir 344 habitatges sobre un plànol de forma rectangular amb un apèndix triangular en el qual es preveia una plaça que no es va construir.

La falta d’urbanització dels carrers, la riuada que va desbordar el Besòs, que els va deixar incomunicats i va inundar diverses cases, i la redacció del Pla Comarcal de 1953 que qualificava els terrenys que envoltaven a les cases barates de mitjana-gran indústria no van ajudar molt al fet que el barri sortís de de la marginalitat en la qual es veia sumit.

*NOTA IMPORTANTE: Agradeceria mucho quien participe en hacer comentarios, que por favor el Nombre, Apellido y el Correo Electronico se ha real, para facilitar cualquier consulta sobre el comentario asi poder comunicarse con el que ha realizado el comentario.

MUCHAS GRACIAS.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s